Welkom pagina Het verhaal achter het boek Inhoudsopgave Literatuurlijst Over Karin Witte Bestelinformatie

Het verhaal achter het boek

Een paar jaar geleden, in 2012 om precies te zijn, ontstond het verlangen om een boek te schrijven. Dit boek zou gaan over mijn proces hoe ik meer vanuit mijn hart en intuitie ben gaan leven. Het verlangen kwam voort uit een inspiratiebron te willen zijn en het delen van mijn ervaring, kennis en wijsheden.

In dat bewuste jaar werd ik ontslagen bij mijn toenmalige werkgever en had ik alle tijd om aan mijn boek te beginnen. Vele uren bracht ik door achter mijn laptop. Het wonderlijke was dat het schrijven vanzelf leek te gaan. Ik hoefde niet na te denken over de tekst; mijn vingers gleden als vanzelf over de toetsen. Na een paar maanden schrijven, was de tekst voor mijn gevoel ‘af’. Vol goede moed stuurde ik hoofdstuk 1 naar een uitgeverij voor spirituele boeken. De deceptie was groot toen het commentaar terugkwam. Ze vonden het hoofdstuk veel te lang en niet to the point! Ik was erg teleurgesteld... Ik weet nog goed dat ik toen de handdoek in de ring gooide en dacht: dan niet!

van Tijger naar Kitten In 2014 ben ik verdergegaan met de tekst en heb ik er hoofdstukken bijgeschreven; ik was immers verder in mijn proces en had nieuwe inzichten, ervaringen en wijsheden verworven. Toch voelde het toen niet als ‘het moment’ om het daadwerkelijk te gaan uitgeven.

Pas in mei 2018 begon het weer te kriebelen en voelde ik: dit is het! Dit is het moment om het boek af te maken en een uitgever te gaan benaderen. Omdat ik echt vanbinnen een ‘ja’ voelde, kon ik doorzetten. Inmiddels had ik geleerd om vanuit mijn intuïtie acties te ondernemen. Ik stuurde het manuscript (zoals dat met een mooi woord heet) naar een uitgeverij. En ja hoor, zij wilden het publiceren voor mij! Ik was in eerste instantie dolblij en ook trots. Toen kwam het contract binnen... Tijdens het lezen van dat uitgeverscontract, bekroop mij een benauwd gevoel; het was alsof mijn keel werd dichtgeknepen. Dit voelde niet goed. De voorwaarden die zij stelden aan publicatie maakten dat ik ervoor koos toch niet met hen in zee te gaan. Het zou mij ongelooflijk veel geld kosten en ik zou alle rechten kwijt zijn. Echt niet!

Ik realiseerde mij dat ik geen commercieel doel heb met dit boek. Het gaat mij er niet om hoeveel boeken ik verkoop; dat is niet mijn doel. Mijn intentie is om iets neer te zetten in de wereld dat van mij is, uit mijn hart komt en dat ik als inspiratiebron mag fungeren.

Toen zei mijn dierbare vriend Frank van Hemert: Karin, ik ga je helpen met het uitgeven van je boek in eigen beheer. Ik was dolblij met deze hulp, want hij heeft zelf ook boeken uitgegeven onder eigen naam. Samen zijn wij aan de slag gegaan met de tekst en vormgeving. Dat was ontzettend leuk en leerzaam. En het resultaat mag er zijn! Ik ben ontzettend trots op mezelf; dat ik dit gedaan heb, dat ik het lef en de moed heb gehad om door te zetten, ook al is dat jaren later.